Zamieszczone przez b707
wyciek płynu chłodzącego i co dalej ?
Zwiń
X
-
wyciek płynu chłodzącego i co dalej ?
Tagi: Brak
-
-
nigdy nie lej żadnych uszczelniaczy!!! jesli sie nie myle to jakiś trujnik....lepiej jest go wymienić i miec spokój!! uszczelniaczem zasyfisz cały układ, jest to następny cudowny specyfik, który działa tylko w opisie na etykiecie, posciągaj węże wyczysc dokładnie ten element co zakładasz węże daj nowe opaski i skręć spowrotem, zobacz też czy węże na miejscu łączenia nie są sparciałe. jesli tak to je skróć a jak nie ma możliwości to wymien.
[ Dodano: Pią 03 Wrz, 10 19:55 ]
albo to jest obudowa termostatu jesli dobrze patrze.....w kazdym razie jesli element nie jest pęknięty to zajmij sie tylko wężami a go dobrze oczysc, opaski groszowe sprawy porównywalny koszt co ten cudowny specyfik co działa jak moto doctor
Komentarz
-
-
Witam. Dwa tygodnie temu wracając z pracy kontrolka płynu chłodzącego zasygnalizowała jego ubytek. Ponieważ poprzedniego dnia wieczorem wróciłem z urlopu nad morzem i trochę auto dostało po garach , a płynu nie było potrzeby uzupełniać przez jakieś 60 tys wstecz , pomyślałem że miało prawo trochę " odparować".Po uzupełnieniu stanu już po ok.2 km okazało się , że temat powrócił. Stwierdziłem ciągły wyciek u dołu z prawej strony chłodnicy. Ponieważ podobną sytuację miałem kilka lat temu w poprzednim aucie (wyciek nie wystąpił przez 5 lat do sprzedaży samochodu ), bez wahania kupiłem na stacji benzynowej proszek do uszczelniania chłodnic za 5zł. Jak na razie wszystko ok.Pozdrawiam.Maro
Komentarz
-
-
Ostatnio rozbierałem silnik w mojej żony corsie bo obrócił się wał na panewce był tam użyty prędzej własnie jakiś środek do uszczelniania chłodnic, kanały w bloku i chłodnicy zmniejszyły swoją średnice o połowę ten syf osadza się na ściankach więc nie polecam!!! wydajność układu chłodzenia zmniejsza się i można zagotować silnik latem w korkach.VAG DIAGNOSTYKA TORUŃ OKOLICE!!!
ALARMY CENTRALNE ZAMKI MONTAŻ!!!
Komentarz
-
-
Proszek do chłodnic to zło. Po dłuższym okresie powoduje, że rozpuszczone drobinki proszku w płynie chłodniczym działają jak pasta ścierna niszcząc łopatki pompy i rurki chłodnicy. Znajomy w mojej byłej firmie tak załatwił chłodnice w swoim lublinie, a drugi w vito z tego powodu zatarł silnik w trasie. Rurki płaszcza chłodnicy były tak przetarte od srodka , że miały grubość i wytrzymałosc papieru. :!:
Usuń wycieki tak jak napisał kolega deviltomek.Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
Komentarz